Den danske maritime verden

Her på siden kan du læse om den danske maritime verden, som er ganske unik. Fra tidernes morgen er danskerne stået til søs, og søfartserhvervet og flådens verden har været en afgørende del af det danske samfund i flere hundrede år.

Udforsk historien

Her på siden fortæller vi blandt andet om, hvordan du kan researche online og på den måde skaffe dig en masse viden om søfart, den danske flåde og den maritime verden i det hele taget. Ind imellem kan du tage dig et lille hvil med et spil i et online casino, hvor der er masser af spil med maritimt tema – også det kan du se mere om på siden her.

Gennem historien har fiskeri spillet en vigtig rolle for alle danskere. Ikke mindst i de kystnære områder var fisk en vigtig del af den daglige kost – ja, så hyppige var retterne med fisk, at bønderkarle og -piger på eksempelvis Bornholm klagede over, at de skulle spise laks både morgen, middag og aften. Selv sådan en luksusspise kan man få nok af!

Danske fiskere var tidligt nogle af dem, der gjorde fiskeriet til et industrielt udviklet erhverv. Med det såkaldte snurrevod fik de skabt sig et stort fiskeri efter rødspætter, som i 1800-tallet gjorde dansk fiskeri til et af de største fiskerierhverv i verden.

Læs også mere om de danske, moderne rederier, som har så stor succes, at Danmark også i dag er en af de største søfartsnationer. Danmark er hjemsted for verdens største containerrederi, A. P. Møller Maersk, og hele det blå erhverv er både på havet og på land et af de vigtigste erhverv herhjemme, Læs mere om betydningen af kommerciel søfart her på siden.

Den danske flåde er et særligt kapitel, som mange interesserer sig for. Læs om foreninger, der dyrker flådens historie og formidler viden om den og mange andre spændende ting her på denne side

God fornøjelse!