Denne blog er skabt for at formidle viden om den danske maritime verden og skabe interesse for hele dette spændende område.

Mange mennesker er fascineret af havets verden – og det er vi, der står bag denne blog, også. Vi har forskellige fokusområder hver især, og derfor kan du på bloggen her læse om både den kommercielle skibsfart, fiskeri og flådens historie, for vi dækker hele spektret af interessefelter inden for den maritime verden.

Et stolt erhverv

Søfart har gennem århundreder været et stolt erhverv i Danmark, og vi er fascineret af den måde, som driftige erhvervsfolk har formået at drive denne sektor frem til en af de vigtigste erhvervsgrene i Danmark. Når vi i dag har store, internationale virksomheder som A. P. Møller Maersk og DFDS på dansk grund, så skyldes det, at danske erhvervsfolk har været dygtige og har været i stand til at udvikle deres virksomheder bedre end tilsvarende virksomheder i andre lande. Vi vil gerne fortælle historierne om, hvordan driftige folk i et lille land kunne løfte deres virksomheder op på det allerhøjeste niveau.

Også flådens historie interesserer mange, og vi fortæller gerne om vores viden om, hvor du kan få mere at vide herom. Der er foreninger, som dyrker flådens historie og formidler viden om den, og der er mange muligheder for at deltage i foredrag, udflugter og møder om dette spændende aftener. Læs også om det her på siden, hvor vi gerne deler vores viden.

Her fra folkene bag denne blog skal der lyde et hjerteligt velkommen til bloggen – vi glæder os til, at du læser med!